Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wake voor vluchtelingen: ‘ontmoeting verandert’: 19-20 juni 2021

24-uurs wake voor vluchtelingen in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel

Persbericht

In de jaarlijks terugkerende 24-uurs wake staan we stil bij de nood van alle mensen die voor oorlog, geweld en armoede op de vlucht sloegen en in ons land gastvrijheid zoeken. De wake begint zaterdag 19 juni om 12.00 uur. De opening wordt verzorgd door René de Reuver (scriba van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) synode) en David Renkema (voorzitter Algemene Kerkenraad PKN Den Haag). De afsluitende viering begint zondag 20 juni om 10.30 uur en wordt geleid door Derk Stegeman (directeur Stek) en Marie Therese van der Loo (voorganger Haagse Dominicus).  Het complete programma, de link naar de livestream en de mogelijkheid om te reserveren om een deel van de wake live mee te maken vindt u op www.wakevoorvluchtelingen.nl.   

Het thema is dit jaar ‘Ontmoeting verandert’. Iedereen die iets van het spraakmakende kerkasiel van de familie Tamrazyan meemaakte, in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, in de winter van 2018/2019, weet het: als je gevluchte mensen ontmoet, doet dat iets met je. Er groeit betrokkenheid, solidariteit, gastvrijheid. Je gaat genuanceerder denken. Je gaat ons land en de wereld anders zien. Diezelfde ontmoeting doet ook iets met de mensen die hierheen gevlucht zijn, met hun gevoel van waardigheid. Je gehoord en gezien voelen, maakt veerkrachtig.

Voor de familie Tamrazyan kwam begin 2019 een einde aan een leven vol onzekerheid, een periode waarin zij voortdurend laveerden tussen hoop en vrees. Voor veel andere families is dit helaas nog steeds de dagelijkse realiteit. Er gaat geen dag voorbij of er verschijnen nieuwe petities, die getuigen van schrijnende situaties waarin mensen, die hier hun toevlucht zochten, jaren en jaren achtereen moeten verkeren.

In het non-stop 24-uurs programma van vieringen en inspiratiemomenten, informatie en dialoog komen ook dit jaar weer verschillende voorgangers, vluchtelingen, vrijwilligers, studenten, politici en hulpverleners aan het woord. Volg de livestream en laat u inspireren. Praat mee en inspireer anderen. 

———————

De Wake voor vluchtelingen is een initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk, de Protestantse Kerk Den Haag en de Protestantse Diaconie Den Haag. Dit jaar worden er, in samenwerking met Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland, ook in andere plaatsen en kerken in het land, in hetzelfde weekend, wakes georganiseerd. 

Wanneer: van zaterdag 19 juni 12.00 – zondag 20 juni 12.00 uur, 24 uur non stop.

Waar: Buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag en op zoveel mogelijk andere plaatsen in het land.

Meer informatiewakevoorvluchtelingen.nl, info@wakevoorvluchtelingen.nl, (070) 318 16 16.
Bethel: Thomas Schwenckestraat 28, 2563 BZ Den Haag, betheldenhaag.nl. 

Foto: Bethelkerk