Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vooruit met de Weimarstraat: beweeg mee op zaterdag 26 juni

Bijna een jaar geleden, op een mooie zondagmiddag, vond een schietpartij plaats in het hart van de Weimarstraat. Een week later, in de stromende regen, was er rond het Wijklaboratorium van Wij Weimar een heftige bijeenkomst van buurtbewoners. Goed bezocht door de buurt en ook de lokale politiek liet zich zien.

Niet veel schot in

Er kwam meer aandacht van de politie voor de straat en omgeving en na veel discussie in commissie en raad startte er een pilot om ondernemers te screenen, zowel in een deel van de Weimarstraat als aan de Beeklaan. Transformatiemanager Abdel Bouchibti werkt al geruime tijd hard aan verbetering van de winkelstand. Het stadsbestuur toonde zich gevoelig voor de argumenten en leek in te gaan stemmen met de verplaatsing van enkele coffeeshops naar andere delen van de stad. Dat zou veel verkeersdruk kunnen weghalen uit de straat en omliggende straten.

Maar al met al zit er niet heel veel schot in. Zo is de raadsbehandeling over die verplaatsing alweer uitgesteld naar september. We moeten dus weer in beweging komen, aldus de programmaclub van Wij Weimar. Druk op de ketel houden, is het devies.

Programma actiebijeenkomst 26 juni van 14.00 tot 17.00 uur

We gaan van start op versierde fietsen vanaf het Regentesseplein richting Wijklaboratorium. Aanmelden vanaf 13.45 uur. Hoe meer mensen, hoe beter natuurlijk. Meld je even aan op info@wijweimar.nl.

Aangekomen op locatie vindt de opening van de eerste openbare ‘Parklet’ (zeepkistterras) voor Wij Weimar plaats. Wijkbewoners kunnen op dit terras met elkaar in gesprek gaan over wat er moet gebeuren in de wijk, over de wijkvisie dus.

Kinderen mogen een zebrapad schilderen op straat, er zijn kinderactiviteiten, kleine voorstellingen en/of workshops. Er is een wandeling langs leegstaande panden in de buurt en er is een groene gevelactie. Natuurlijk is er muziek en op speelse wijze wordt de balans opgemaakt. De zeepkist is beschikbaar, er is een afsluiting met een buurtborrel rond de Parklet tussen 16.00 en 17.00 uur. Natuurlijk gaat alles conform de dan nog geldende coronaregels.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Henriëtte Guest