Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021

In het weekend van 11, 12 en 13 juni vinden de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag plaats. Deze Nationale Spelen zijn  het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Voor de editie 2020 stonden ruim 2.000 sporters en 750 begeleiders ingeschreven. Drie dagen lang zou de Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties het decor zijn van wedstrijden in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 vinden dit jaar echter in aangepaste vorm plaats: de reden mag duidelijk zijn…. Corona!
Daarom zullen op 11, 12, 13 juni 2021 naar verwachting enkele honderden sporters meedoen aan fysieke trainingen in Den Haag, in 13 verschillende takken van sport. Daarnaast wordt voor alle thuisblijvers een digitaal programma georganiseerd.

De afgelasting in 2020 betekende een enorme teleurstelling voor iedereen die bij het evenement betrokken was. Dat gold uiteraard vooral voor de meer dan tweeduizend deelnemers met een verstandelijke beperking, die zich allemaal verheugd hadden op een onvergetelijk weekend in Den Haag.
“Wij waren toen blij om de Spelen naar 2021 te kunnen verschuiven, helaas dan met minder sporters. Het uitgangspunt was: officiële wedstrijden daar waar kan en aangepast  waar nodig. Volgens de huidige maatregelen zal ons sportweekend  helaas beperkt blijven tot trainingen. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM. We willen dat deze doelgroep weer in beweging komt”. Aldus Sandra van Koningsbrugge, directeur Special Olympics Den Haag.

In plaats van 1-daagse sportwedstrijden voor Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking vinden zaterdag 12 juni en zondag 13 juni fysieke trainingen plaats. Net zoals de toernooien worden dit 1-daagse activiteiten bij diverse Haagse verenigingen.
En natuurlijk staan er vele Haagse vrijwilligers klaar om er prachtige sportieve en gezellige dagen van te maken! We verheugen ons daar zó op!

Uiteraard stellen wij veiligheid voor onze sporters, begeleiders en vrijwilligers voorop. Dat betekent ook dat er helaas geen publiek welkom is bij de toernooien, dit om de ‘bubbel’ zo klein mogelijk te houden. Maar niet getreurd, via onze social media kanalen houden wij jullie tijdens het weekend up to date.

Voor alle sporters die toch besluiten thuis te blijven wordt een digitaal weekend georganiseerd want Meedoen; Natuurlijk!
Op 12 en 13 juni is het dus tijd voor de allereerste digitale Special Olympics. Met onder andere Wolter Kroes, Steven Kazan en Naomie van As.

Dit wordt een digitale jacht op goud! Dit wil je niet missen!!!!  Meld je aan via https://digitalespecialolympics2021.nl en doe mee!

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Nationale Spelen 2021 op de website, lees de nieuwsbrief of volg Special Olympics op social media!