Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De nieuwe krant, KonkreetNieuws nr. 3/2021, is uit!

In de nieuwe KonkreetNieuws, het juninummer, is deze keer veel te lezen over vergunningenbeleid en veiligheid in en rond de Weimarstraat. Logisch, nu de pilot ‘ondermijning’ van de gemeente om ondernemers in een deel van die straat en van de Beeklaan te toetsen, in volle gang is. KonkreetNieuws zoekt uit wat dit nu allemaal oplevert. Winkelstraatmanager Abdel Bouchibiti werkt keihard aan de invulling en het imago van de straat, er is een nieuwe Winkelstraatvereniging (BIZ) van start gegaan en er zijn een paar nieuwe ondernemers begonnen. En op zaterdag 26 juni is er een feestelijke actiemiddag rond het Wijklaboratorium om de voortgang één jaar na de schietpartij te ‘vieren’. 

Open en dicht

Het fijne Italiaanse restaurant Da Braccini aan de Regentesselaan sloot zijn deuren en dat is heel jammer. De eigenares gaat wel door met koken thuis, dus voor de echte liefhebber biedt dit kansen. Het pand wordt nu ingrijpend verbouwd en de mannen van restaurant Franklin beginnen er een gevarieerde Latijns-Amerikaanse keuken. We zijn benieuwd. Helaas sloot ook de firma De Bruin voor wit- en bruingoed eind mei haar deuren.

De schoonheid van de wijk en het tegendeel

Na de vorige krant met een selectie van de vele paar ogen die ons vanaf de gevels in de gaten houden, deze keer het vizier gericht op de door de vroegere metselaars versierde steunbogen in de wijk. Voorlopig dus nog met geheven hoofden door de wijk. We voerden een gesprek met de voorzitter van de Vrienden van Den Haag over onder meer het bewaren van waardevolle architectuur; daarop scoort onze wijk gelukkig redelijk. Helaas zijn er ook slechte voorbeelden van pandbeheer, als je kijkt naar de vele leegstaande panden in de buurt. Over goed beheer gesproken: op onze website kun je nu alle columns van Frans de Leef bij elkaar vinden.

Download hier de nieuwe krant (pdf)

Het juninummer van KonkreetNieuws wordt in de komende dagen gratis verspreid in het Haagse Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa).

Je kunt natuurlijk ook onze Facebookpagina volgen!

IMG_5973
Wil je de gratis KonkreetNieuws JA-sticker voor op een NEE/NEE-brievenbus ontvangen?
Mail ons je naam en adres.