Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Plastic Ridders pakken zwerfvuil aan, te land en te water!

Op zondag 6 juni 2021 gaan, ter afsluiting van de Week Zonder Afval, de Plastic Ridders zwerfvuil uit de Haagse grachten vissen. Hierbij nodigen wij jullie uit om mee te varen en te vissen. Vergeet je schepnet niet mee te nemen!

De Plastic Ridders zijn opgericht door kinderen en volwassenen die rondom wijkpark de Verademing in Segbroek wonen. Sinds eind 2019 gaan ze elke eerste zondag van de maand met steeds meer buurtbewoners een uurtje zwerfvuil rapen in het park. Om te vieren dat ze al meer een jaar bestaan, pakken ze nu een flink uit en gaan van land ook te water.

Niet alleen is zondag 6 juni de eerste zondag van die maand, het is dit jaar ook de laatste dag van de Week Zonder Afval. Tijdens deze week, een initiatief van Milieu Centraal, wordt Nederland uitgedaagd zo min mogelijk afval weg te gooien. De Plastic Ridders willen in Den Haag een daverend eindschot aan deze week geven door het afval dat dan nog wėl in de grachten licht eruit te gaan vissen. Samen met een aantal partners-in-crime zullen zij van 12 tot 14 uur over de Haagse wateren gaan. O.a. de Ooievaart, de Willemsvaart en de Jolly Roger stellen boten, schippers en netjes beschikbaar, het Zwerfvuil Platform Den Haag is ook van de partij om iets aan de haak te slaan. Plastic Challenge Den Haag zal later in juni een workshop verzorgen hoe we een deel van het gevangen plastic een nieuw leven kunnen geven als kunst.

Het programma van zondag 6 juni 2021 is als volgt:

11.00 -12.00 uur – plasticvrije brunch in De Verademing, verzorgd door ‘Love & Peas’ uit de Weimarstraat. Om 11 uur verzamelen we naast boksschool Haagse Directe in de Newton- straat en zoeken we een picknickplek in het park. Maximaal 20 deelnemers: graag reserveren bij malherbe.yvonne@gmail.com

12.00 uur – opstappen in boten bij de steiger in het Verversingskanaal naast de Verademing, ter hoogte van Klep & Co. We varen met diverse boten in diverse richtingen. Graag aanmelden per mail bij malherbe.yvonne@gmail.com.

14.00 uur – zijn we terug bij de Verademing.

Voor dit project werken de Plastic Ridders samen met: De Ooievaart, De Willemsvaart, Jolly Roger, Zon der Gaslaan, Zwerfvuilplatforn Den Haag, Plastic Challenge Den Haag, Love & Peas.