Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Dierenbuddy in Den Haag van start

De Dierenbescherming is per 1 mei ook in Den Haag met het project Dierenbuddy gestart. De Dierenbescherming richt zich met Dierenbuddy op ouderen en/of chronisch zieken die niet meer in staat zijn de volledige zorg voor hun huisdier op zich te nemen. Dit project is al in dertien andere steden zeer succesvol en nu staan ook de vrijwilligers in Den Haag klaar om de helpende hand te bieden. 

Hulp voor mens en dier

De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen mensen door het verlenen van structurele en praktische hulp bij de verzorging van hun huisdier. Een Dierenbuddy komt één of meerdere keren per week langs. De werkzaamheden bestaan uit het verschonen van een kattenbak of een vogelkooi, het maken van een lange wandeling met de hond en indien gewenst met het dier naar de dierenarts gaan. Bij iedere hulpvraag kijkt de Dierenbuddycoördinator wat nodig is. Met deze hulp kunnen dier en baasje langer van elkaars gezelschap genieten en hoeven ze niet van elkaar gescheiden te worden. Zo wordt eenzaamheid én dierenleed voorkomen.

Inwoners van den Haag

Dierenbuddy Den Haag is bestemd voor inwoners van Den Haag die zelf door beperkingen niet meer in staat zijn hun huisdier de benodigde zorg te geven. De hulp is kosteloos en speciaal bedoeld voor mensen die over onvoldoende financiële middelen beschikken en een beperkt of geen sociaal netwerk hebben.

Vrijwilligers en hulpvragen welkom

Om aan zoveel mogelijk hulpvragen in Den Haag te kunnen voldoen is de Dierenbescherming nog op zoek naar vrijwilligers uit de directe omgeving van Den Haag. Aanmeldingen als vrijwilliger of hulpvragen kunnen gebruik maken van het contactformulier op www.dierenbescherming.nl/dierenbuddy.

Voor meer informatie is Dierenbuddy Den Haag telefonisch bereikbaar via 088 811 3590.