Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Prael, leven in de Brouwerij!

Brouwerij De Prael aan het Esperantoplein is zoals zoveel horecazaken zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Wel kunnen er ook bij De Prael maaltijden en natuurlijk biertjes worden afgehaald (op vrijdag en zaterdag wordt er ook bezorgd). Hopelijk helpt iedereen een beetje mee, dan kunnen binnenkort de terrassen weer open en kan er ook op het terras aan het Verversingkanaal  weer worden genoten van een hapje en een biertje!

Trattoria

Daarnaast heeft De Prael nu een kleine ‘trattoria’ ingericht, waar verse en houdbare etenswaren worden verkocht. Denk hierbij aan vers afgebakken brood en broodjes en aan gerechten uit de keuken van De Prael, die thuis eenvoudig kunnen worden afgemaakt tot een heerlijke maaltijd. Hierbij werkt De Prael samen met andere lokale ondernemingen, om elkaar zo goed als dat kan te helpen tijdens deze lastige tijden.

Brug open per 1 mei

Na jaren van toezeggingen is het dan nu eindelijk zover: de zogenaamde Joulebrug, die het Energiekwartier verbindt met de rest van het Regentesse/Valkenboskwartier, wordt uiterlijk 1 mei opengesteld voor voetgangers en fietsers. Hiermee is Brouwerij De Prael fysiek én gevoelsmatig een stukje dichter bij de bewoners van deze wijken gekomen.

Website: De Prael

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Piet Vernimmen