Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Klankbordgroep project vernieuwing traject lijn 12b

Vanaf 2025 rijden op het traject van lijn 12 nieuwe, bredere trams. De haltes moeten daardoor aangepast worden, en meteen ook voor mensen met een beperking. In onze wijk heeft lijn 12 nu vijf haltes tussen de Loosduinseweg en de Laan van Meerdervoort. Het komend jaar moet het schetsplan van het vernieuwde traject opgesteld worden. Jessica de Vries is de projectleidster namens gemeente Den Haag.

Meedenken

Bewoners en winkeliers van ReVa praten mee in een klankbordgroep, die binnenkort van start gaat. Hans Hoogvorst van WijWeimar gaat als bewoner meepraten, vervangend lid is Aad van Schie. Zij doen hierbij een oproep aan wijkbewoners die rond een halte wonen om mee te denken en aandachtspunten aan te leveren.

Twee haltes weg

Inmiddels kwamen zij ook in het bezit van een document van het Platform ‘Beter stedelijk en regionaal openbaar vervoer Haaglanden’ met een overzicht van de bezuinigingen die de HTM blijkbaar wil doorvoeren. Hierin staat het wegstrepen van twee haltes van lijn 12: die op het Copernicusplein en de halte Fahrenheitstraat. De frequentie zou ook omlaag moeten gaan naar één keer per 15 minuten. Het is nog een voorstel, maar…

Heb je iets te melden of wil je meedenken, stuur dan een mail naar hanshoogvorst@planet.nl of naar aad@konkreetnieuws.nl. In het juninummer volgt uitgebreide informatie over project lijn 12.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Rob van Berkel