Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

De Wattstraat is maar een heel klein straatje. Je hebt er een grappige achterdeur op nummer 22. Die geeft toegang tot de achterkant van winkels en woningen aan de Laan van Meerdervoort. Vroeger kon je er regelmatig een vrachtwagenchauffeur een hoeveelheid (riem) gekleurd papier zien uitladen. Bestemd voor een drukkerijtje, dat toen vermoedelijk in een bedrijfspand aan diezelfde Laan gevestigd was. Precies weten we dat niet meer. Wel wordt de deur nauwelijks nog gebruikt, zo lijkt het.
Toch jammer dat deze deur met die fraaie gestucte lijst zo in de versukkeling is geraakt. Vieze graffiti, een gat en stucwerk dat aan een opknapbeurt toe is. Het zou mooi zijn als de eigenaar of eigenaren de uitdaging eens oppakten om deze achterdeur weer een voordeuruitstraling te geven.

 

Tekst en foto: Aad van Schie