Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Van leegstaande winkel tot moderne appartementen aan de Beeklaan

Al geruime tijd verkeert een deel van de Beeklaan tussen de Weimarstraat en de Loosduinseweg in vrij desolate staat. De gemeente heeft Abdel Bouchibti als transformatiemanager voor de Weimarstraat en de Beeklaan  ingehuurd.

De Zaen

Abdel Bouchibti is in gesprek met een aantal eigenaren van winkel/bedrijfspanden over omvorming van deze panden naar wonen. Een van de beruchtste leegstaande panden is natuurlijk Beeklaan 223 van voormalig keukenbedrijf De Zaen. Daar is wel een vergunning verleend voor appartementen, maar de realisatie schiet totaal niet op. De gemeente is wel in overleg met de eigenaar om de werkzaamheden nog dit jaar te starten. De verbouwing van de panden 183a t/m 189 tot appartementen is al begonnen.

Vijf nieuwe appartementen aan de Beeklaan 211/213

Op voorstel van Abdel bezoeken wij dit voormalige winkelpand voor een gesprek met de eigenaar Arjan Bijleveld.  De verbouwing van deze winkel/woonruimte is in volle gang. Uiteindelijk komen er vijf moderne twee/driekamerappartementen van gemiddeld 70 vierkante meter. Een van de appartementen, met woonkamer/keuken en twee slaapkamers, is al zo goed als klaar. Arjan heeft gekozen voor het realiseren van vijf gasloze woningen, voorzien van warmtepomp, met zeer goed geïsoleerde wanden en een degelijk ventilatiesysteem. Bovendien wil hij aan de voorgevel van het pand een decoratie aanbrengen met een reminder naar het verleden: bekleding van de pui in de oorspronkelijke De Gruyter-stijl, met donkerblauwe, geglazuurde tegels en de tekst ‘Boter, kaas en eieren’. Hij is hierover in gesprek met de Welstandscommissie. Verder brengt hij achter het pand de buitenruimte weer terug.

Positieve uitstraling

Wellicht heeft het opknappen van dit pand ook een positieve uitstraling naar de buren, waarvan het pand nu in de steigers staat voor een opknapbeurt. Al met al gaat er eindelijk iets gebeuren aan de verbetering van de Beeklaan. Dit project kan de opmaat hiervoor zijn. Mooi ingerichte, energiezuinige appartementen voor een huur van rond de 1200 euro. Ze komen nog voor de zomer op de markt.

Tekst: Aad van Schie  Foto: John Martienus
Op de foto: v.l.n.r. Arjan Bijleveld en Abdel Bouchibti