Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

“Nieuwe Beeklaan”, “De Beeklaan bruist”. Zomaar twee kreten die de afgelopen decennia de ronde deden langs de Beeklaan. Op zijn minst tegen beter weten in.

Zeker, de nieuwbouw aan de Beeklaan richting Loosduinseweg ziet er behoorlijk uit. Maar het deel tussen Weimarstraat en De Gheijnstraat kent nogal wat rotte kiezen. Zoals het al zo lang leegstaande complex van De Zaen op de hoek van de Newtonstraat. Ook andere plekken zien er mistroostig uit. Er hangen soms borden van onder meer 070 Vastgoed, zoals op 183-189. Op hun website worden plannen aangekondigd om vier nette appartementen achter een mooie gevel te realiseren. Maar moet het er dan tot de afronding van die plannen zo beroerd uitzien? Je ziet elders wel eens gevelplaten op te renoveren panden, die alvast een blik gunnen op hoe mooi het gaat worden. Je kunt dat window dressing noemen, maar alles is beter dan zo.

Tekst: Aad van Schie  Foto: John Martienus