Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

BenT – De Koning van Nineveh

In de etalage van BenT staat in de maanden februari en maart het beeld ‘De Koning van Nineveh’ gemaakt door Hanneke de Munck. Het verbeeldt een moment uit het bijbelse verhaal van de profeet Jona en de stad Nineveh. Men leeft er nogal losbandig en Jona moet de stad gaan vertellen dat deze daarom vernietigd zal worden. Jona heeft daar geen zin in en gaat per schip richting Spanje. Tijdens een verschrikkelijke storm gooit de bemanning hem overboord. Hij wordt opgeslokt door een walvis, die hem op de kust bij Nineveh uitkotst. Direct na de onheilsverkondiging van Jona ziet de koning van Nineveh in hoe fout zijn stad is en hij doet met grote overgave als eerste boete. Hij scheurt zijn kleren en bestrooit zich met as. En alle inwoners van de stad moeten zijn voorbeeld volgen. Dat moment van inkeer is in het beeld uitgedrukt. Na zijn boodschap gebracht te hebben, loopt Jona direct de stad uit, zich verheugend op het schouwspel. Maar er gebeurt niets. God is vergevingsgezind. (Jona 1-4)

Hanneke de Munck: www.hannekedemunck.nl
BenT, Weimarstraat 51, Den Haag: www.bent-51.nl