Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuw platform tegen zwerfvuil in Den Haag opgericht

Op 1 februari is het Zwerfvuil Platform Den Haag opgericht door een aantal betrokken burgers. Steeds meer bewoners van de Hofstad ergeren zich aan zwerfvuil en helpen vrijwillig om de rommel op te ruimen. Via het Zwerfvuil Platform kunnen vrijwilligers uit verschillende wijken elkaar leren kennen. Samenwerken maakt het werk leuker en efficiënter. Samen kom je ook makkelijk tot nieuwe plannen en initiatieven.

Het platform wil ook in gesprek met de gemeente over onderwerpen als de omgevingswet, de ‘25 meter-regel’ en de zwervende plastic soep. Wij willen ook de geplande invoering van statiegeld op blikjes en plastic flesjes sneller, beter en zonder uitzonderingen.

Ook gaan we bedrijven aansporen om zich (nog meer) in te zetten voor het terugdringen van zwerfvuil.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via LessplasticDenHaag@gmail.com

Sociale media:
Facebook: https://www.facebook.com/groups/180483833408085
Twitter: https://twitter.com/ZwerfvuilH