Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

KonkreetNieuws: de eerste editie van 2021 is uit!

De eerste editie van 2021 is uit. In de komende dagen zal de nieuwe uitgave van KonkreetNieuws huis-aan-huis in Regentesse- en Valkenboskwartier worden verspreid. Kunt u daar niet zolang op wachten, lees dan nu alvast de PDF-versie van nieuwe krant.

We hopen natuurlijk op een bruisend jaar, maar voorlopig duurt het nog wel even voordat alles weer opengaat. Op een of andere manier slaat de nostalgie toe tijdens deze lange pandemie. Vandaar nogal wat aandacht voor het verleden in deze kersverse KonkreetNieuws.

Onze redacteur en fotograaf Piet maakte met zijn camera een tour door de buurt op zoek naar hoektorentjes in met name het Regentessekwartier. Heel veel zijn gelukkig bewaard gebleven. Als je van oost naar west trekt door de wijk nemen de decoraties steeds verder af. Men ging jammer genoeg steeds zakelijker bouwen. De honderdjarige geschiedenis van zwembad de Regentes en van Theater De Nieuwe Regentes, waarover Bert Alers een indrukwekkend boek afleverde, krijgt natuurlijk ook de aandacht. En dan nog een fraai historisch verhaal vanuit ons Weimarchief over de uitvinder van de raderbrancard.

Vernieuwde website

Vanaf het begin van de krant in 2015 hebben we aandacht besteed aan een actuele website, maar tot nu toe hadden we geen echte websitespecialist in de redactie. Dat is sinds enige tijd wel anders. Rob van Berkel is die nieuwe kracht in ons midden. Hij is de laatste weken druk geweest om de opzet van de site te verfrissen, waarbij vooral ook het handig zoeken op rubrieken een grote verbetering is. Visueel is een en ander een lust voor het oog. Nu kunnen we via de website en onze Facebook-pagina nog beter de actualiteit in de wijk bijhouden. Je kunt in de rubriek Archief ook altijd zowel de nieuwe als de oude edities van de krant terugvinden.

Frans de Leef

Frans de Leef is verhuisd naar stadsdeel Loosduinen. Hij vond dat een mooie gelegenheid om te stoppen met zijn column voor de krant. Jammer maar begrijpelijk. In het aprilnummer plaatsen wij er nog één keer een column van zijn hand en nemen we afscheid van hem. In de krant een oproep voor een waardige vervanger voor Frans.

BOM 3 meldt zich

In deze KonkreetNieuws ook een artikel over de erflaters van de Buurtonwikkelingsmaatschappij. Zij hebben een kapitaal waarop initiatiefrijke bewoners een beroep kunnen doen en u kunt zich wellicht ook aanmelden als belangstellende voor een op te tuigen Raad van Advies voor deze organisatie. Zou voor het draagvlak in de wijk wel mooi zijn.