Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

“Wij wilden natuurlijk het liefst direct in gesprek met de buurt” zegt Buurtinitiatief Regentesseplein.

In de jongste KonkreetNieuws hebben wij aandacht besteed aan de enquête en de expositie over de vernieuwing van het Regentesseplein. U herinnert zich vast de acht panelen op het plein waarop de vier denkrichtingen werden vertoond hoe het plein zich in de toekomst kan ontwikkelen. Een ingezonden brief naar de redactie van KonkreetNieuws maakte ons er op attent dat op de borden niet werd vermeld wie de initiatiefnemers van het project waren en dat de link naar de buurtenquête op de borden alleen als QR-code werd aangegeven. En dat zo reactie van minder digitaal vaardige medebuurtbewoners al bij voorbaat wordt uitgesloten. KonkreetNieuws heeft de ingezonden brief doorgestuurd naar de initiatiefnemers, het Buurtinitiatief Regentesseplein, en ontving de volgende reactie terug:

Beste mevrouw,

Via KonkreetNieuws kregen we uw mail doorgestuurd. Wij snappen uw reactie helemaal. Vanuit ons enthousiasme en ongebondenheid zijn we, heel essentieel, vergeten te vermelden wie we zijn en waar we mee bezig zijn. Onze excuses hiervoor.
Het afgelopen jaar hebben wij, een groep buurtbewoners, de buurt benaderd om in gesprek te komen over het plein. We proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Na een goed bezochte schetsmiddag op het plein, een flyer en aanbel ronde direct om het plein over kwam ons deze periode van Corona. Lastig om in het openbaar naar buiten te treden. Om toch een stap verder te komen hebben we deze expositie met ideeën uit de wijk gerealiseerd. En inderdaad heel dom van ons zonder een naam van de afzender. We hebben dit commentaar natuurlijk al vaker gehad.
Het mooie is dat we ondertussen heel veel reacties hebben opgehaald. Het nadeel is dat we, zo blijkt helaas, ook groepen hebben gepasseerd door te werken met een QR-code. En we willen juist heel veel mensen vanuit alle groepen spreken. Juist ook de ouderen in de wijk die ook graag gebruik maken van het plein.
We zullen een sticker op de panelen plaatsen met onze naam en emailadres zodat mensen ook via de mail om de vragenlijst kunnen vragen.
Bij deze voeg ik de link toe naar de vragenlijst. Het zou heel fijn zijn als u hem alsnog in wil vullen.

Met vriendelijke groet,
Namens het buurtinitiatief Regentesseplein,
Eline Keus
0615671137