Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Mi Casa Tu Tapa

“Mensen zien smullen; ik word er helemaal gelukkig van”

Cazuela Canaria, Paella, Arroz Español, Ropa Vieja, Mercado Negro, Gazpacho, Tortilla Española…. Van tapa’s tot volledige gerechten, met vlees en zonder vlees, pittig of minder pittig. Luz Esther maakt het allemaal thuis en op bestelling. 

Ze is geboren en getogen op de Canarische eilanden, en dat verklaart haar liefde voor Spaans eten. Tien jaar geleden verhuisde ze van de Vruchtenbuurt naar de Govert Bidloostraat: “De bakker in de Weimarstraat, de viswinkel, en Firat die zóveel heeft. Valkenbos is een internationale wijk. Dat trok me toen meteen aan, en het wordt hier steeds leuker.’’

Van hobby naar beroep
Twaalf jaar geleden begon Luz naast een baan bij een internationaal bedrijf met Mi Casa Tu Tapa. Die combinatie was leuk, maar na een tijdje toch te zwaar en ze stopte met Mi Casa Tu Tapa. Het bleef kriebelen, en een paar jaar geleden besloot ze om er weer mee verder te gaan. En sinds kort werkt Luz fulltime in haar eigen bedrijf. Ze gaat er nu helemaal voor, zoals ze zelf zegt. “Ik hou van lekker eten en van koken voor anderen. Recepten zoeken, uitproberen, verder zoeken, nog meer proberen, mensen zien smullen; ik word er helemaal gelukkig van.”

Home made is the best food
Dat er steeds meer klanten terugkomen, betekent dat ze tevreden zijn. Zo maakt ze elke week voor een gezin twee hoofdmaaltijden en kleine hapjes voor de kinderen. Klanten komen uit de directe buurt, de ene kant op richting Vruchtenbuurt, en de andere kant het Valkenboskwartier. Vóór Covid-19 verzorgde ze ook de catering voor bedrijven en groepen. Dat ligt stil en ze richt zich nu helemaal op particulieren. Momenteel heeft ze zo’n drie bestellingen per dag, de hele week door. Voor gezinnen, stellen en mensen die alleen wonen. “Home made is the best food, is mijn motto. Het zijn gezonde maaltijden, thuisgemaakt, vers én voor een eerlijke prijs. En ruime porties …,” voegt Luz er met een grote glimlach aan toe.

Hoe werkt het?
Je haalt de maaltijden op een afgesproken tijd af, bij Luz aan huis. Ze maakt wel eens een uitzondering voor mensen die slecht ter been zijn, of al ouder, en dan bezorgt ze de maaltijden thuis. Dat moet dan wel dichtbij zijn, want ze doet alles op de fiets en ze wil de maaltijden warm bij mensen thuis hebben. www.micasatutapa.nl

Tekst: Marieke Bauwens
Foto: Micasatupapa