Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Meld je vermoeden: meldeenvermoeden.nl

Een meldpunt voor ondermijning in de wijk, en dan in de vorm van een app. Dit is er sinds kort voor mensen in de Weimarstraat en omgeving.

Ondermijning is de vermenging van de onder- en bovenwereld. Geld dat met criminaliteit wordt verdiend, wordt witgewassen via investeringen in bijvoorbeeld vastgoed en horeca. Zo verwerven criminele organisaties zich een machtspositie en dringen zij door tot de bovenwereld. De veiligheid en de leefbaarheid voor bewoners wordt hierdoor enorm aangetast, en het schrikt bonafide ondernemers af. Het is bekend dat ondermijning veel voorkomt in ReVa, en met name in en rond de Weimarstraat. Deze app is ervoor dat mensen een vermoeden van ondermijning kunnen melden.

Waar gaat het om? En waar gaat het niet om?

De app is er niet voor om een vermoeden dat een buurman zwart werkt te melden. En ook niet als de buren lawaai maken, of als er vuurwerk wordt afgestoken. De app is ervoor als er bijvoorbeeld een vermoeden is dat een pand verhuurd wordt aan criminelen. Of van levering van grondstoffen en materialen voor de productie van drugs. Is er een drugslab in de buurt, of worden bewoners of ondernemers geïntimideerd? Dat soort zaken kunnen gemeld worden. Graag zelfs, want dan is er iets tegen te doen. www.meldeenvermoeden.nl

De app is te downloaden in de Google Playstore of AppStore, in te voeren code: 2561