Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een podium voor verhalen in coronatijd

Isabelle Backer, fotograaf en kunstenaar, wil met foto’s en verhalen vastleggen hoe ReVa-bewoners de coronacrisis doorkomen. Ze vermoedt dat die verhalen heel erg verschillend zijn. Door kennis te maken met elkaars beleving van de crisis zullen bewoners met verschillende achtergronden elkaar beter begrijpen, denkt ze.

Wijk in kaart brengen
“Mensen reageren heel verschillend op de coronacrisis: ze zijn bijvoorbeeld angstig of boos of geloven in complottheorieën, anderen ervaren het als meer rust, pas op de plaats, meer contact met mensen in de buurt. Er zijn mensen die elkaar helpen en nieuwe initiatieven opzetten, creatief zijn. Mensen die nieuwe inzichten krijgen over hoe om te gaan met de drukte, de hectiek en milieukwesties van deze tijd. Voor de een betekent de crisis misschien minder werk, voor de ander juist meer. Dat alles zal in deze wijk met z’n grote diversiteit niet anders zijn. Ik heb de afgelopen maanden door de wijk gelopen en gesprekken gevoerd met veel mensen die ik met dat mooie weer op straat tegenkwam. Ik wil hun verhalen, en de foto’s die ik van ze heb gemaakt, graag samenbrengen. De wijk letterlijk in kaart brengen: de ervaringen van bewoners op verschillende plekken binnen ReVa. En dan wil ik ook organiseren dat deze bewoners met elkaar in gesprek komen, en zo begrip voor elkaar krijgen.”

Expositie in WijWeimar
Hoe Isabelle in deze moeilijke tijden iets dergelijks gaat organiseren, moet ze nog bekijken. Ze heeft er wel ideeën over, die uitgewerkt kunnen worden als er weer wat meer mogelijk is. Wat in ieder geval wel op het programma staat, is dat er in WijWeimar rond de Kerst een expositie komt van haar foto’s met bijbehorende teksten. Die expositie blijft daar twee maanden hangen. Ook is het de bedoeling dat er een boekje met foto’s en teksten komt, dat mensen mogen meenemen.
Hou daarom de website www.konkreetnieuws.nl in de gaten om de verdere ontwikkelingen rond haar project te volgen en let op de aankondigingen bij WijWeimar, op de ramen en via www.wijweimar.nl.