Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Ondernemers ‘derde deel’ Weimarstraat moeten vergunning aanvragen

Bijna 100 ondernemers in het zogenoemde ‘derde deel’ van de Weimarstraat, vanaf de Beeklaan tot de Fahrenheitstraat, en een deel van de Beeklaan, vanaf de Weimarstraat tot de De Gheijnstraat, zullen vanaf nu een vergunning bij de gemeente moeten aanvragen. Het gaat dan om ondernemers die normaal gesproken geen vergunning nodig hebben, zoals supermarkten, schoonheidssalons of uitzendbureaus. Ondernemers hoeven niet te betalen voor de vergunning en kunnen hulp van de gemeente krijgen bij het invullen van hun aanvraag. Die moet voor 15 februari binnen zijn.

Hiermee moet ondermijning in de Weimarstraat en de omgeving tegen worden gegaan, zoals hennepkwekerijen in bedrijfsruimten of witwaspraktijken via financiële dienstverleners. Ook denkt de gemeente dat het malafide ondernemers hiermee moeilijk wordt gemaakt.

Den Haag is de eerste stad in Nederland die dit instrument inzet in een woon- en winkelgebied.

Lees meer over dit onderwerp in het nieuwsbericht van Omroep West.