Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

2 december: “Yes We Can” met de Plastic Ridders

Een nieuwe lente en een nieuw geluid:  21 maart 2021 statiegeld op alle plastic flesjes en drankblikjes!

Op woensdag 2 december 2020 vergadert op het Binnenhof in Den Haag de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat over de circulaire economie. Er zal van 13.00 tot 17.00 uur met afgevaardigden uit Tweede Kamerfracties onder andere worden gesproken over statiegeld op drankblikjes en plastic flesjes. Er is al jaren overlegd over ‘binnenkort, rustig aan, de industrie kan dat zelf wel, uitzonderingen, stappenplan, concept, voornemens’. Deze week door de Statiegeld Alliantie de campagne “Yes We Can” gelanceerd om de overheid te bewegen zo snel mogelijk statiegeld op plastic flesjes en drankblikjes in te voeren.

Wij, een groepje zwerfafval rapende burgers uit Den Haag onder de naam De Plastic Ridders, voegen daar graag een concrete datum aan toe. Zondag 21 maart 2021 willen wij statiegeld op ALLE plastic flesjes en drankblikjes, zonder uitzondering.

Woensdag 2 december gaan we om 12.45 uur, voorafgaand aan de vergadering, op het Plein in Den Haag een aantal Kamerleden duidelijk maken waarom de invoering van statiegeld met ingang van de nieuwe lente zo belangrijk voor ons is. Ook hopen wij minister Stientje van Veldhoven het zwerfafval te kunnen aanbieden, dat we die ochtend in onze eigen buurt bij elkaar geraapt hebben. Uit ervaring weten wij dat je in een uurtje verbazingwekkend veel afval kunt vinden.

We verzamelen om 12.00 uur op Het Plein bij het beeld van Willem van Oranje en we doen alles vanzelfsprekend met anderhalve meter afstand tot elkaar en met recyclebare mondkapjes op.

Bekijk hier de agenda van de vaste commissie op woensdag 2 december