Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Studio Phoenix

Studio Phoenix van Bernadette Kijzers is een van de bedrijven aan de De Gheijnstraat 51, culturele hotspot in ReVa. Bernadette was sinds 1985 verbonden aan het kostuumatelier van Toneelgroep De Appel. In 2015 zorgde een negatief oordeel van de Raad voor Cultuur voor het einde van deze uiterst succesvolle theatergroep. “Ja, dat was een enorme schok voor alle medewerkers: acteurs, kassapersoneel, horeca, kostuumafdeling: het was één hechte familie. Na de sluiting van De Appel heb ik echt wel weer even vertrouwen in mezelf moeten kweken.”

Na de Appel nu DeDDDD

In 2018 richtte ze Studio Phoenix op “Ik kreeg al snel opdrachten van particulieren, zoals het ontwerpen van een trouwjurk of kleding voor zangers, ik geef ook één op één naailessen (bernadette@studiophoenix.nl), maak kostuums voor het Kinderboekenmuseum. Voor De Dutch Dont’t Dance Division maakte ik de kleding voor hun voorstelling ‘Julia & Other Love Stories’”. Overigens, de DeDDDD staat met wat pech na de raadselachtig negatieve beoordeling door de Raad voor Cultuur 2020 hetzelfde lot te wachten als De Appel.

Mondkapjes

Bernadette is ook verantwoordelijk voor de kleding van ‘Romeo en Julia’, de voorstelling die theaterschool Rabarber deze winter uitbrengt. Op 1 juni mocht het personeel van Rabarber weer beginnen en kreeg Bernadette de opdracht om binnen enkele weken 100 passende mondkapjes te verzorgen. Ondanks corona en de dreigende sluiting van DeDDDD ziet Bernadette de toekomst hoopvol in en doet daarmee de naam Phoenix Studio eer aan.