Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Stap na Stap in De Zevende Hemel

Aan de Laan van Meerdervoort 190 bevindt zich de Zevende Hemel, waar Marcus Zeven-Jansen zijn praktijk Stap na Stap Coaching & Counselling en mindfulnessleren.nl heeft gevestigd. En er is meer te vinden in dit centrum voor body, mind en spirit.

Prikkelarm

Marcus is nu 15 jaar coach en counsellor, altijd gevestigd in ReVa, waarvan de laatste zeven jaar in dit pand aan de Laan. Hij laat het sereen-sfeervolle pand met enige trots zien. “Prikkelarm. Prettig ook voor mijzelf, omdat ik hooggevoelig ben”, licht hij toe. Zelf woont hij net over de ReVa-grens in de Bomenbuurt. “Maar ik sluit niet uit dat ik hier ooit eens ga wonen. Trouwens, hier heeft vroeger een bakkerij gezeten. Ik zeg altijd maar dat hier nu brood voor de geest wordt gebakken”.

Het roer om

Coach/counsellor is hij niet altijd geweest. “Ik heb 15 jaar terug een nogal radicale switch gemaakt. Ik was manager bij een bedrijf in internationale financiële telecommunicatie. In die functie hoor je ook je medewerkers te coachen en dat was iets wat ik ook heel graag deed. Maar helaas was daar te weinig tijd voor, de focus lag toch vooral op het halen van bedrijfsdoelen. Dat veroorzaakte bij mij stress en ik ging bij mezelf te rade wat ik het liefst zou doen. En dat was persoonlijk met mensen bezig zijn. Ik wilde graag mensen helpen en op die manier ook iets bijdragen aan een betere wereld. Toen besloot ik het roer helemaal om te gooien, wat ook betekende dat ik mijn zekerheden moest laten vallen. Nadat ik opleidingen tot coach en counsellor had gevolgd, ben ik hier zelfstandig in verder gegaan”.

Opleidingen

In de loop der jaren heeft Marcus nog heel wat andere opleidingen gevolgd en zich op dit terrein verder ontwikkeld. Een greep: voice dialogue facilitator (een overzicht maken van je ‘deelpersonen’ en welke van deze niet in balans zijn en je in de weg kunnen zitten), mindfulness trainer (95% van ons gedrag, onze gedachten en emoties is geprogrammeerd, maar we kunnen trainen om daar veel meer invloed op te krijgen), NLP practitioner, meditatie en meer. En vanuit zijn eigen ervaringen is hij gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve personen, stressmanagement en stresspreventie.

Creatieve passie

“Ik werk niet met strakke protocollen. Bij een probleem hoort wat mij betreft niet een standaard oplossing. Zo kan ik steeds inzoomen op wat bij mijn gesprekspartner speelt. Het werken met iemand is altijd weer nieuw. We hebben een gelijkwaardige relatie en ik heb daarin niet de waarheid in pacht. Op het moment dat ik goed contact heb met iemand voel ik een soort flow, een creatieve passie ontstaan, die me elke keer weer energie geeft”.

Zeven jaar Zevende Hemel

“Dit jaar bestaat de Zevende Hemel zeven jaar. Ik vind het prettig dat ik de ruimte kan delen met mensen die op hetzelfde vlak bezig zijn. Voorbeelden van zaken die je hier in het centrum kunt volgen zijn: mindfulness, yoga, healing tao, gyrokinesis, mantrazingen, familieopstellingen, dr. Joe Dispenza meditaties en allerlei workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit”.
info@stapnastap.nl; facebook.com/dezevendehemel.org