Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

“Muziek is een uiting van plezier”

Chalina Smit en Jurgen Scholtanus: muziekles in de Weimarstraat

In de Weimarstraat 230a is sinds kort een nieuw muziekschooltje gevestigd voor zang, percussie, trompet en gitaar. Chalina Smit en Jurgen Scholtanus studeerden aan het conservatorium in Zwolle, richting jazz & pop. Chalina is zangeres, zangcoach en percussionist, Jurgen is trompettist en muziekdocent. Sinds juni wonen ze in Den Haag en geven ze muziekles in de buurt. “Iedereen is welkom. Als het je leuk lijkt om muziek te maken, kun je bij ons op les komen.”

Alle stijlen

Chalina begon op haar 4e met vioolles. “Maar op mijn 16e dacht ik: ik wil liever zingen. Eerst heb ik het mezelf aangeleerd. Daarna ben ik naar het ArtEZ conservatorium in Zwolle gegaan. Ik koos voor Latijns-Amerikaanse muziek, maar eigenlijk vind ik alle stijlen leuk om te zingen.” Chalina ontmoette Jurgen in een Latin combo. “We vonden elkaar eerst helemaal niet zo leuk, totdat we samen muziek maakten. Toen sloeg de vonk over.”

Improviseren

In de Weimarstraat begonnen ze hun eigen minimuziekschool, in een zelfgebouwde studio in de tuin. Chalina: “Ik vind het leuk om leerlingen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Bijvoorbeeld door te improviseren of een eigen nummer te schrijven.” Jurgen: “Plezier in muziek maken staat bij ons voorop. Wij zijn geen strenge docenten. Leerlingen moeten lekker spelen wat ze leuk vinden. Of dat nou jazz is, popmuziek of gewoon alles van Chet Baker.” Iedereen kan meedoen met de lessen. Chalina: “Jong of oud, beginner of gevorderd: ik sta open voor alle leerlingen. Als het je leuk lijkt, kun je een proefles proberen. Ik heb al afgesproken met een vrouw van 84 en een meisje van 9.” Aanmelden voor een proefles kan via chalina@major7.nl.