Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Het Haags Bloemenhuis: veertig jaar in de wijk

“Je moet er een beetje aardigheid in hebben”

Het Haags Bloemenhuis van Anja en Ron is een bloemen- en plantenwinkeltje aan de Regentesselaan 228a. In december bestaat het veertig jaar. En ze zijn deze maand ook veertig jaar getrouwd. “Sommige klanten komen al veertig jaar in de winkel. Daar hebben we destijds een bruidsboeket voor gemaakt. Die komen nu terug voor de kinderen.”

Nooit saai

Anja en Ron zijn min of meer toevallig in het bloemenvak gerold. Anja’s vader was kweker en Ron werkte in de bloemenwinkel van zijn zwager. Dat wilde hij ook wel voor zichzelf. “Ons winkeltje is klein, maar we doen veel meer dan je in de winkel ziet. Het grootste deel van de dag zijn we bezig met boeketten en bloemstukken voor trouwerijen, feesten en begrafenissen. Kijk maar op Facebook.” Ze wonen in het Westland, vlakbij de veiling. Makkelijk, want ’s ochtends rijden ze eerst langs de veiling om bloemen op te halen. In de ochtend zijn ze vaak bezig met de online bestellingen. “Je weet nooit hoe de dag verloopt. Het is nooit saai. Dat is het leuke van werken in de bloemen.”

Veertig jaar

Mensen vragen weleens of ze er nooit genoeg van krijgen, veertig jaar samen in één zaak. “Het is alleen maar leuk als je het samen doet. We zijn nooit samen vrij, alleen als de winkel dicht is. Dat is best intensief. Toch hebben we geen stress. We zijn gewoon lekker aan het werk. We hebben samen dezelfde doelen, daarom is het nog steeds leuk. Stoppen met werken? Daar moeten we niet aan denken.” Thuis hebben ze ook altijd bloemen. Ze houden ervan. Soms vindt Ron het zelfs een beetje jammer om een mooie plant te verkopen. Logisch, vinden ze, ze delen een passie. Anders hadden ze het toch nooit zo lang volgehouden?