Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Haagse studenten zetten zich online in voor gevluchte Rohingya uit Myanmar

Op een klein stuk land in Bangladesh, op de grens van Myanmar, leven bijna één miljoen Rohingya in een vluchtelingenkamp. Ze zijn verdreven uit Myanmar. Veel mannen zijn vermoord, veel vrouwen verkracht, hun huizen zijn platgebrand. Ze mogen Bangladesh niet verder in, terug naar Myanmar kunnen ze niet.

Samen met zeven andere Haagse studenten (een aantal uit het Valkenboskwartier) richt Ruby van der Velde een evenementenbureau op om geld in te zamelen voor MIVA, een organisatie die al vijfentachtig jaar lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ondersteunt. MIVA helpt in afgelegen gebieden waar medische zorg, onderwijs en andere basisvoorzieningen buiten bereik zijn. Onder de naam Fetch Events organiseren deze Haagse studenten op 31 oktober 2020 een online inzamelingsevent voor de één miljoen Rohingya die verblijven in Cox’s Bazar, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Doel is een ambulance te kunnen schenken aan de MIVA-pioniers ter plaatse.

Ruby van der Velde: ‘’We hopen een recordbedrag binnen te halen. Als het evenement voorbij is kunnen wij als projectgroep echt heel trots zijn op wat we hebben neergezet”.

Kaartverkoop voor het online evenement:
Eventbrite

Doneren aan deze actie:
Go Fund Me

Miva