Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Zonnebloem: voor jong en oud

De Zonnebloem kent iedereen van de tv-beelden van vakantiereizen voor ouderen en mensen met een beperking. Maar de Zonnebloem doet meer. Oók dichtbij, in ReVa.
Nellie Ehren is coördinator voor het bezoekwerk in Segbroek. “Veel mensen weten de Zonnebloem te vinden, maar het lijkt of de organisatie in ReVa minder bekend is. En dat de Zonnebloem vooral voor en door oude mensen is, is een hardnekkig misverstand. Het is er voor mensen met fysieke beperkingen van alle leeftijden, voor jong en oud. Ook de vrijwilligers zijn van alle leeftijden.”

Allerlei wensen

De Zonnebloem zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen ontmoeten; door allerlei activiteiten en door hun bezoekwerk. Nellie: “Activiteiten liggen nu stil door corona, maar als mensen graag iets ondernemen met een ander, kan dat altijd. Mensen hebben allerlei wensen en wij kijken of we die in vervulling kunnen laten gaan. Dat kan van alles zijn: vrijwilligers gaan mee winkelen, wandelen, of gaan regelmatig bij iemand op bezoek. Laatst was er iemand die graag eens naar zijn oude buurt wilde, het kan allemaal. Weer eens samen door de Weimarstraat wandelen? Dat kan ook, laat maar weten.

Match

De coördinatoren zorgen ervoor dat een vrijwilliger en een gast bij elkaar passen. Dat kunnen ze goed; er zijn bij de Zonnebloem mensen die al jaren samen dingen ondernemen, en goede vrienden zijn geworden.
Interesse? Bezoek? Of vrijwilliger worden? Nellie is bereikbaar op 06-4089 9804.