Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Tour de Weimar zaterdag 5 september 2020

Op zaterdag 5 september 2020 laat de buurt luid van zich horen met een Lawaaifietstocht in de Weimarstraat als protest tegen de onveilige (verkeers)situatie in de Weimarstraat.

Maak je (kinder)fiets mooi en lawaaiig (denk aan een fietssirene, blikjes achter je fiets, bellen en toeters, kleppers tussen de spaken)! Vergeet ook je spandoek niet en kom om 12.00 uur naar het Regentesseplein. Daar verzamelen we voor een fietstochtje door de Weimarstraat. We eindigen om ongeveer 13.00 uur voor het pand van WijWeimar (Noorderbeekdwarsstraat 218). De mooist versierde lawaaifiets wint een prijs!

Het derde deel van de Weimarstraat (het stuk tussen de Beeklaan en de Valkenboskade) is al vele jaren lang onveilig en aan het verloederen. Normaal op je fiets rijden of oversteken is er niet bij. Louche praktijken en verkamering van panden zijn ons een doorn in het oog. Graag dragen wij positief bij aan de Weimarstraat!

Wil jij ook:

  • meer ruimte voor de fiets en voetganger
  • veilig door je eigen buurt kunnen bewegen
  • aanpak van het drugsverkeer
  • meer groen en minder graffiti en rotzooi
  • meer ruimte voor ontmoeting met je buren en minder voor drugsgebruik,

fiets dan mee en laat van je horen! Je kunt je aanmelden bij info@wijweimar.nl 

p.s. Natuurlijk houden we ons aan de coronamaatregelen: 1,5 meter afstand is goed te waarborgen met al die fietsen ertussen.
Meer informatie is te verkrijgen via WijWeimar.nl.