Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

ReVa valt in de prijzen bij ‘Groenste Balkon’-verkiezing GroenLinks

GroenLinks Den Haag reikte op vrijdag 26 juni de jaarlijkse prijs voor het ‘Groenste Balkon’ uit aan Werner Speelmans uit het Valkenboskwartier voor de pracht aan bloemen voor zijn gevel die veel insecten aantrekken. Bart van der Toorn aan de Beeklaan ontving de tweede prijs met zijn mooie groene dakterras met een diversiteit aan planten en bomen.

Jury- en fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “In onze dichtbebouwde en versteende stad zijn de tuintjes, dakterrassen en balkons heel belangrijk voor een groene leefomgeving, voor mensen én dieren. De geveltuin van de heer Speelmans aan de Hendrik van Deventerstraat laat zien dat je op een smalle strook aan je gevel toch een paradijsje kunt maken voor vogels en insecten. Ook zorgt groen in de stad voor verkoeling, nu het in de zomer steeds warmer wordt”.
Met de wedstrijd voor het groenste balkon vraagt GroenLinks dit jaar voor de achtste keer aandacht voor het belang van groen in de stad. De partij wil daarmee laten zien dat je geen grote tuin hoeft te hebben om daaraan bij te dragen: zo zijn groene balkons of geveltuinen ook heel waardevol om de effecten van extreme hitte en regenval te beperken.