Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Plantenbieb: stekjes ruilen op het Koningsplein

Minibiebs zien we al enige tijd in het straatbeeld, maar nu is er ook de plantenbieb. Op het Koningsplein is op 20 juli een plantenbieb geplaatst (aan de kant van café Sint Joris En De Draeck). Bewoners kunnen hier stekjes, zaden, plantjes en bloemen ruilen.

Hoe werkt het? Maak een stekje van een plant uit je voor- of achtertuin en zet ‘m in de plantenbieb. Neem een ander stekje uit de plantenbieb mee en plant ‘m in jouw tuin. Zo wordt de biodiversiteit in de omgeving gestimuleerd! De buurt wordt gevraagd de plantjes in de bieb te onderhouden. Zo is dit ook weer een mooie plek waar bewoners samen kunnen komen.

De plantenbieb op het Koningsplein is een initiatief van Rachel van Duijn, jongerenwerker bij Voor welzijn. Samen met jonge buurtbewoner Eve Gainsford zorgde ze ervoor dat deze plantenbieb er kwam. Duurzaam Den Haag heeft de bieb gesponsord en Kopgroep2030 ondersteunt de actie.

Wil jij ook zo’n plantenbieb in jouw straat? Neem contact op met de Kopgroep: info@kopgroep2030.nl of mail Rachel: r.vanduijn@voorwelzijn.nl