Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuwe zonnedaken in de wijk

Coöperatie Haags Opgewekt (HO) is een initiatief van de Groene Regentes. Coöperatie HO heeft als eerste zonnedak het dak van theater De Nieuwe Regentes met zonnepanelen belegd. Dit zonnedak is sinds september 2018 operationeel. De coöperatie zit niet stil en blijft op zoek naar nieuwe daken in de wijk.

Het afvalbrengstation aan de Uitenhagestraat

Dit gebouw is van de gemeente en wordt gebruikt door de dienst HMS (Haagse Milieu Services). Het dak heeft een zogenaamde zaagtandconstructie en kent tien kleinere daken. Vier van die daken zijn al belegd met zonnepanelen van de gemeente. Onze coöperatie Haags Opgewekt is van plan om zonnepanelen op de zes andere daken te leggen. Op dit moment is de inschatting dat er ruimte is voor ongeveer 378 zonnepanelen.

Het dak van de Uniper Energiecentrale

Er wordt al langere tijd met de directie van Uniper gesproken over het plaatsen van zonnepanelen. Er is nog geen formeel akkoord gegeven, dus alles is nog onder voorbehoud. Het zou een prachtig resultaat zijn als een lokale coöperatie als Haags Opgewekt zonnepanelen mag leggen op het dak van een bedrijf in de eigen wijk. Op die manier wil Uniper iets terugdoen voor de wijk. Uniper ziet dit als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil hiermee ook een bijdrage leveren aan de energietransitie in Den Haag.

Het zou een enorme steun zijn voor de burgerparticipatie in onze wijk. Naar schatting passen er op dit dak 520 zonnepanelen.

Meer informatie en inschrijven:
Voor meer informatie kunt u de BLOGpost van de Groene Regentes lezen

En u kunt zich vrijblijvend inschrijven.