Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kitty’s corner: mediterraans buurtrestaurant: huiselijk geluk op een bordje

Anderhalf jaar twijfelden ze of ze voor zichzelf zouden beginnen. Hadden ze eindelijk de knoop doorgehakt, breekt de coronacrisis uit. Het overkwam Ingrid van den Heetkamp en Maria Moisidou, eigenaars van Kitty’s corner aan de Valkenboslaan 23. Ingrid had net haar baan opgezegd. Gelukkig mocht ze nog wat langer blijven. In mei begonnen ze met opknappen van hun eigen zaak. Op 1 juni gingen ze open, tot blijdschap van de buurt: “We hebben al een paar vaste klanten.”

“Geen opsmuk, maar pure en eerlijke smaken”

Vakantiegevoel

Kitty’s corner is de droom van Ingrid en Maria. De vriendinnen kennen elkaar al 25 jaar. Maria is half Grieks, Ingrid heeft in een Spaans restaurant gewerkt en de kokkin is Italiaans. Mediterraans eten is de verbindende factor. Ingrid: “We serveren nu nog vooral Italiaanse gerechten. Maar we willen ook Griekse en Spaanse gerechten op de kaart. Een lekkere souvlaki. Of een heerlijke paella.” Kokkin Patricia komt uit de streek Ligurië in Noord-Italië. “Zoals zij hier kookt, kookt ze thuis ook”, vertelt Ingrid. “Echte home cooking. Geen opsmuk, maar pure en eerlijke smaken. Het eten wordt zoveel mogelijk vers bereid.” Géén voorgekookte pasta dus, benadrukt kokkin Patricia. “Bij ons kun je écht Italiaans eten.”

Hemelse tiramisu

Ingrid: “Ons eten brengt je terug naar het Italië van je vakantie. Eén gast komt steeds terug voor onze pasta met knoflook en peper. Een heel simpel gerechtje, maar precies zoals hij het in Italië had gegeten. En de tiramisu van Patricia vindt iedereen hemels.” Die positieve reacties vindt Ingrid het leukste van haar werk. “Hoe gelukkig ik daar wel niet van kan worden.” Soms vragen mensen om iets te maken dat ze op vakantie hebben gegeten, en dan doen ze dat. Thuisblijven en toch een vakantiegevoel krijgen: bij Kitty’s corner kan het.