Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Introductie Haghe Blond in De Prael

Het is zover: brouwerij De Prael heeft haar eerste eigen bier gebrouwen met de illustere naam ‘Haghe Blond’. Wethouder Bert van Alphen van Sociale Zaken lanceerde op donderdag 16 juli samen met de verse Haagse nachtburgemeester Pat Smith dit nieuwe product in een gezellig volle De Prael.

We spraken met operationeel directeur Jan Koppen over hoe blij ‘zijn’ mensen zijn om weer aan de slag te zijn in de onderneming. De lockdown was voor een aantal personeelsleden een moeilijke periode en soms moesten de mensen via huisbezoeken wat opgemonterd worden.
We spraken ook een werkneemster die net vijf dagen aan de slag was. Ze vindt het fijn, maar ook heel spannend. Ze struikelde bijna met twee volle glazen Haghe Blond over de drempel, maar dat liep gelukkig nog net goed af.

Nu zijn dus eindelijk deze sociale bierbrouwers van De Prael aan de gang gegaan. Op naar het volgende eigen brouwsel. Proost met dit pittige biertje op een historisch moment in het bestaan van De Prael.