Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Indooreditie UIT Festival Den Haag opent nieuwe cultuurseizoen

Binnenuit Festival Den Haag: uit is binnen dit jaar!

Het cultuurseizoen wordt afgetrapt op vrijdag 4 tot en met zondag 6 september tijdens het BinnenUIT Festival Den Haag. Een speciale editie van het festival, dit jaar niet op het Lange Voorhout, maar in huis bij de culturele instellingen.

Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, beeldende kunst, muziek en performances. Zoals de naam verraadt vindt het BinnenUIT Festival plaats in culturele instellingen. Theaters, podia en andere instellingen houden open huis om op die manier de coronarichtlijnen nauwkeurig te kunnen volgen. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers door heel Den Haag kennismaken met de locaties en het aanbod voor het nieuwe seizoen.

Het volledige programma van de deelnemende instellingen wordt bekend gemaakt op de website van het festival. In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk om een bezoek van te voren te boeken. Om bezoekers een handje te helpen, kunnen zij op een plattegrond van Den Haag zien waar zij kunnen genieten van kunst en cultuur. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld vertrouwde theaters combineren met verrassende kunstcentra, of ontdekken wat er in de eigen wijk allemaal te doen is. BinnenUIT is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse cultuurklimaat te ontdekken dat ook in tijden van corona veel te bieden heeft. Een greep uit het aanbod: Lonneke van Leth danst in De Nieuwe Regentes en De Dutch Don’t Dance Division laat in haar studio zien hoe de prachtige voorstellingen tot stand komen.

Naast de nieuwe opzet van het UIT Festival, zijn er ook volop vertrouwde elementen te vinden. Traditiegetrouw trappen de Cultuurankers af op vrijdagavond. Deze theaters en bibliotheken brengen cultuur in Haagse stadsdelen; zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij. Ook kunnen bezoekers tegen scherpe prijzen tickets kopen. Wie liever zelf creatief bezig is, kan een bezoek brengen aan de Online Cultuurmarkt. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden.
Www.uitfestivaldenhaag.nl