Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bewoners bezorgd over verloedering van De Verademing

Op 4 juni stuurden meer dan 70 bezorgde bewoners van ReVa aan de gemeente een brief over De Verademing, die naar hun mening langzaam maar zeker aan het verloederen is. Zij wilden graag een gesprek met de gemeente. Toen daar na een paar weken nog niet op was gereageerd, stuurden zij op 23 juni opnieuw een brief.

Piet Driest, woordvoerder namens de bezorgde bewoners en zelf wonend aan De Verademing, beschreef in beide brieven de problemen waarmee het park te kampen heeft. Door het steeds intensievere gebruik van het park, o.a. door bewoners van de nieuwe woningen in het Energiekwartier, en de in zijn ogen doorgaande verkamering, neemt ook de druk op het park toe. De afwezigheid van water, toilet en voldoende afvalbakken laat zijn sporen na. Overal ligt weggesmeten rotzooi, zoals pizzadozen, lege flessen, lachgasballonnen, blikjes, peuken en wietzakjes. Door de afwezigheid van een toilet wordt in het park gepoept en gepiest. Ook het hondenverbod wordt niet gehandhaafd. En met name bestelkoeriers gebruiken het park als verkorte doorgang. Bij het park is nota bene een lachgas-vulstation gesignaleerd. En van handhaving is niets te bekennen.

Dode bomen

Er staan dode bomen (25-jaar oude ceders) en struiken die de herinrichting van De Verademing niet hebben overleefd. Voor het kabelnetwerk van T-mobile werd het park omgeploegd en daarna nóg een keer voor het netwerk van KPN.

Inzet bewoners

Omwonenden doen hun best en willen echt wel meewerken aan een park waar ze blij mee kunnen zijn. Er zijn groepen die zich bezig houden met compostbakken, er is het initiatief van de ‘plastic ridders’ die het park geregeld opruimen, sommige mensen geven het stuk park voor hun deur water, een groep plant bloemen en struiken, de omwonenden zorgen voor de bijenkorven. Maar het werkt demotiverend als de gemeente ondertussen het signaal afgeeft weinig om het park te geven.

Gemeente aan zet

De bewoners willen nog steeds graag een gesprek met de verantwoordelijke wethouder Hilbert Bredemeijer. Concrete zaken die zij vragen van de gemeente zijn: een drinkwatertappunt, een toiletblok, schoonmaakrondes op zaterdag en zondag, periodieke rondes met de Gluton poep- en peukenzuigers en extra onderhoud en toezicht.