Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Weer broedende meerkoet bij de Cascade

En ja hoor, hij zit er weer. Waarschijnlijk is het dezelfde als vorig jaar, de meerkoet die zich heeft genesteld aan de voet van de Cascade. Dat is de fontein in het Verversingskanaal bij de Electriciteitsfabriek, waarover we in de vorige KonkreetNieuws ook al schreven. Bij de afdeling van de gemeente die over de fonteinen gaat, is die meerkoet al een begrip geworden. Ze hebben – aardig genoeg – het nest een beetje beveiligd met een paar metalen platen. Dat is overigens niet de (enige) reden waarom de Cascade niet spuit. Behalve de fontein in de Hofvijver zijn alle fonteinen in Den Haag uitgezet. Vanwege? Inderdaad: corona. De redenering is: het mag niet te gezellig worden, want dan gaan daar te veel mensen bij elkaar zitten. Wel een beetje ver gezocht. Nou ja, de meerkoet zit in ieder geval goed.