Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Slim je woning duurzaam isoleren

“Warmte vasthouden door woningisolatie zorgt voor wooncomfort en minder gasgebruik. Dit leidt tot een lagere energierekening. Van investeringen in woningisolatie krijg je nooit spijt,” zegt EnergieCoach Anne Krijger (52) bij De Groene Regentes.

Wat doet een EnergieCoach

“Hulp bieden aan medebewoners die hun huis willen verduurzamen door hun energiegebruik te verminderen. In een gesprek als buurtgenoot thuis aan de keukentafel, verken ik samen met de bewoner de kansen en uitdagingen in hun woningen. Dan breng ik de mogelijke maatregelen in beeld. Daarna volgt een gesprek over de aanpak, financiering en uitvoering van de gewenste en noodzakelijke maatregelen. Wat je zelf kunt doen. Wat je beter kunt uitbesteden aan de gespecialiseerde vakman of aannemers. Deze uitgaven zul je op termijn terugverdienen door een lagere energierekening. Het is belangrijk hierbij goed naar de financiële mogelijkheden en subsidies te kijken. Verder is het verstandig om woningisolaties stap voor stap uit te voeren. Hierdoor kun je de investeringen uitsmeren over meerder jaren.”

Top-1-tip

“Woon je in een huis van voor 1920? Begin dan vooral met de vervanging van de ramen door HR++ glas. Dat scheelt van meet af aan warmtelijk comfort én lagere gasrekeningen. Zo bespaarde een bewoner van een huis uit 1893 nu bijvoorbeeld ieder jaar bijna 30% op zijn gasnota.”

In onze wijk zijn 7 EnergieCoaches actief vanuit De Groene Regentes.
Den Haag telt circa 40 energiecoaches verdeeld over 7 wijken die meedoen aan de Haagse Energie Besparing Aanpak (HEBA). De afgelopen drie jaar zijn er ruim 900 aanvragen voor een gesprek met een EnergieCoach ontvangen. Er zijn 600 verkennende gesprekken gevoerd. Dit heeft geleid tot 380 maatregelen: o.a. isolatie, plaatsing van zonnepanelen en warmtepompen, waarvan 230 in het Regentesse/Valkenboskwartier.

Een gesprek met een EnergieCoach kun je aanvragen via www.groeneregentes.nl/energiecoaches