Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Ondernemen in ReVa tijdens de coronacrisis

Door de coronacrisis zijn veel ondernemers in de problemen geraakt en waren velen helaas genoodzaakt hun zaak tijdelijk te sluiten. Gelukkig zijn er ook ondernemingen die met creatieve oplossingen open konden blijven, met inachtneming van de 1,5 m-maatregel. KonkreetNieuws vroeg een aantal ondernemers in ReVa welke oplossingen zij hebben bedacht.

Café Emma (Regentesseplein 222)

Via het raam waarvoor een toonbank is geplaatst kun je koffie, thee, taartjes en broodjes kopen. Ook het afhalen van warme maaltijden is mogelijk. Dit kan tussen 17:00 uur en 20:30 uur, maar het is raadzaam om van tevoren te bestellen. Op de website vind je speciale afhaalmenu’s. Inmiddels mag er weer een beperkt aantal klanten naar binnen en is het terras, met een paar tafeltjes, open. Meer informatie: cafeemma.nl

Ristorante Da Braccini (Regentesselaan 24-A)

Met take away blijft het mogelijk te genieten van de Italiaanse gerechten. Op zaterdag en zondag kun je maaltijden ophalen; zie het afwisselende menu op de website. Bestellen kan op vrijdag. Sinds 1 juni mag er weer met een beperkt aantal personen en in shifts binnen gegeten worden. Reserveren is verplicht. Ook het terras, met een paar tafeltjes, is weer toegankelijk. Meer informatie: dabraccini.nl

Atelier Wapiti (Marconistraat 10)

Omdat lessen in het atelier nu niet mogelijk zijn, geeft docente Ingrid La Haye tekenlessen online. Via de computer of mobiel toont zij voorbeelden en legt de basis uit. Tijdens de les kunnen de deelnemers ook vragen stellen. Veel materiaal is niet nodig; papier, een pen en (kleur)potloden zijn voldoende. De kans is groot dat Ingrid, als het atelier weer open kan, de online tekenlessen blijft geven. Meer informatie: ingridlahaye-wapiti.blogspot.com

Spooky & Sue (Conradkade 34, hoek Weimarstraat)

Liefhebbers van vintage zijn nog steeds welkom bij deze tweedehandskledingwinkel. De openingstijden zijn iets aangepast en er mogen niet meer dan vier personen naar binnen. Bezoekers die liever alleen of gezellig met een vriendin willen winkelen, kunnen hiervoor een afspraak maken. Meer informatie: spookyandsue.nl

Lorelei café (Regentesseplein 11)

In plaats van borrelen in het café kan er dankzij de borreltas met de hapjes van Lorelei ook thuis geborreld worden. De tas, gevuld met onder andere nootjes, tapenade, kaas en huisgemaakte producten, moet je wel van tevoren reserveren. Je kunt hem ook cadeau geven. Het plan is om na de coronamaatregelen de borreltas te blijven uitgeven. Inmiddels mag er weer een beperkt aantal gasten binnen en op het terras plaatsnemen. Meer informatie: loreleicafe.nl

Eetcafé De Kleine Weimar (Weimarstraat 417)

Eten in het eetcafé is weer mogelijk, maar wel van te voren reserveren. De vers gemaakte stampotten zijn te bestellen en af te halen aan de deur. Laten thuisbezorgen kan ook weer. Voor wie zin heeft in een verkoeling zijn verder softijs, sorbetijs en wafels verkrijgbaar. Coffee to go is ook mogelijk. Tevens is het terras weer toegankelijk. Meer informatie: facebook.com/kleineweimar

DeCup Coffee (Weimartraat 127)

Via de speciaal ingerichte toonbank bij de deur kun je nog steeds terecht voor koffie, thee, vers belegde broodjes, salades, gebakjes en gezonde sapjes om mee te nemen. Het menu is iets beperkt maar er is nog volop keuze! Voor meer informatie: decupcoffee.nl

Schroeder Kringloop Holland (Fahrenheitstraat 343)

Nu veel mensen aan het opruimen zijn, is het aanbod van spullen bij kringloopwinkels groter dan normaal. Zo ook bij de kringloopwinkel in de Fahrenheitstraat. Klanten (maximaal 15) zijn hier welkom. Laten bezorgen of ophalen is nog steeds mogelijk. De spullen worden dan voor de deur opgehaald of bezorgd. Meer informatie: allekringloopwinkels.nl/zuid-holland/den-haag/kringloopwinkel-fahrenheitstraat-343

Pompernikkel (Beeklaan 370) FOTO (indien ruimte)

Elke woensdag en zaterdag staat er een hele rij bij de deur van Pompernikkel, bakkerij en restaurant op de hoek van de Beeklaan en de Columbusstraat. Klanten wachten er geduldig voor vers gebakken brood, gebak en groenten en zuivel van boerenbedrijven uit de omgeving. Meer informatie: www.pompernikkel.nl

Noot van de redactie: Bij het samenstellen van deze editie gingen de terrassen weer open. Dat was meteen weer een heel ander ‘normaal’ op bijvoorbeeld het Regentesseplein.