Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Krachten bundelen in ZomerZout Festival van 5 juli t/m 30 augustus

Zeven podia in de regio Haaglanden brengen deze zomer samen een gevarieerd cultuurprogramma met aanstormend en gevestigd talent uit de buurt. Een aangeklede avond of middag op loopafstand met muziek, verhalen, poëzie en meer. Kom in vakantiesfeer via deze serie zomerse ontmoetingen, ze gaan ongetwijfeld naar meer smaken!  

Met de komst van het coronavirus zijn alle culturele programma’s behoorlijk in de war geschopt, maar de zeven podia en bibliotheken bundelen hun krachten in landelijke proeftuin, waarmee cultuurankers en partners in de regio een unieke lokale samenwerking zijn aangegaan. De werkgroep bestaat uit de cultuurankers Bibliotheek Loosduinen/Nieuw Waldeck, Bibliotheek Leidschenveen/Ypenburg, Cultuuranker Muzee in Scheveningen, CulturA uit Nootdorp en De Nieuwe Regentes. 

In mei is het idee ontstaan om in de zomermaanden een klein rondreizend festival met zomeravondconcertjes te organiseren bij de betrokken podia/cultuurankers. Een mooie manier om op constructieve wijze de samenwerking vorm te geven, kennis, netwerken en ervaringen te delen én de ZZP-ers en kunstenaars uit alle lokale netwerken aan werk en inkomsten te helpen. De belangrijkste opdracht daarbij is: houdt de verbinding met de buurt levend in deze Corona-tijden waarin we – door alle maatregelen – maar weinig kunnen doen. Samen starten zij nu een eerste editie van het ZomerZout Festival! 

Tijdens het ZomerZout Festival reizen verschillende hoofdacts langs de locaties, waaronder Tess et les Moutons, Marco Loops en Jaime en Vita.  In het voorprogramma kan aanstormend talent uit de buurt hun kunsten tonen, iedere locatie doet dat op geheel eigen wijze. De deadline is voorbij, maar laat het weten als je ambities hebt voor een volgende keer. Daarnaast zijn op diverse locaties buurtbewoners betrokken bij de invulling van het programma, of druk bezig met het maken van een passend decor. Meebeleven, meemaken, meedoen? Laat het weten bij de deelnemende locaties. 

Het ZomerZout Festival vindt plaats van 5 juli t/m 30 augustus in Den Haag. Meer informatie vind je op de websites van de locaties. 

Locaties:
De Nieuwe Regentes: www.denieuweregentes.nl; Muzee Scheveningen: https://www.muzeescheveningen.nl/ ;  CulturA&Zo: https://www.culturaenzo.nl/; Bibliotheek Leidschenveen/Ypenburg en Nieuw Waldeck/ Loosduinen https://www.bibliotheekdenhaag.nl/

 Facebook-event: https://www.facebook.com/ZomerZout-Festival-111248780637930/?modal=admin_todo_tour