Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Handen uit de mouwen voor bijen op en rond De Verademing

Op zaterdag 25 april organiseert De Groene Regentes een (eerste) actiedag om de biodiversiteit op en rond De Verademing een boost te geven. Hoe meer biodiversiteit, hoe beter de leefomgeving voor bijen en andere insecten.

Van hop en stokrozen tot kamperfoelie
De actiegroep wil zorgen voor meer bloeiende planten in De Verademing en langs de Conradkade, zodat er voor insecten en vogels meer te eten is en voor mensen meer te genieten valt. Op zaterdag 25 april zaaien de deelnemers mengsels van klaprozen, komkommerkruid, blauwe knoop, koolzaad, malva en calendula. Daarnaast zet de groep klimplanten neer zoals kamperfoelie, hop en bosrank. Langs de kade komen lupine, stokrozen en facelia. De bloei is dan vanaf eind mei en gaat door tot augustus. Bijen en vlinders zijn dol op de bloemen, vogels zijn weer blij met de bessen en zaden.

Van 10.00 tot 13.00 uur
De activiteit start zaterdag 25 april om 10.00 uur in De Verademing bij de bijenkorven en duurt tot zeker 13.00 uur. De Groene Regentes zorgt voor koffie en de deelnemers nemen zelf plantschopje, zaaiharkje en handschoenen mee. Liefhebbers kunnen na 13.00 uur nog wel even doorgaan. Kids die mee willen helpen zijn uiteraard welkom. Hou voor meer details de facebookpagina van De Groene Regentes in de gaten.