Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

GroenLinks: wie heeft het groenste balkon?

GroenLinks schrijft voor het achtste jaar een wedstrijd uit voor het groenste balkon, dakterras of geveltuin van Den Haag. De drie beste inzendingen winnen waardebonnen voor gratis planten.
Met deze zoektocht naar Haags groen vraagt de partij aandacht voor het belang van groen in onze versteende stad. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns, tevens voorzitter van de jury: “In de gemeenteraad zetten wij ons in voor een groene stad met genoeg bomen, maar Hagenaars vervullen zelf ook een onmisbare rol voor meer Haagse groen. Onze groene balkons, geveltuinen of dakterrassen vormen samen een groter geheel, waarmee we met struiken en planten de toenemende hitte tegengaan en de stad meer leefbaar maken voor vogels en insecten.”
Normaal gesproken krijgt de partij al veel inzendingen, maar Kapteijns verwacht een extra druk jaar: “In deze coronaperiode hebben mensen meer tijd om thuis met planten bezig te zijn. Ook waarderen mensen hun tuin of balkon nog meer. Daarom verwachten we een extra groene lente en meer werk voor onze jury.” 
Wil je kans maken op één van de prijzen? Mail dan vóór 12 juni een foto van je plantenrijk balkon, je lievelingsplek in je tuin, je groene gevel of je fijne dakterras naar groenstebalkon2020@gmail.com onder vermelding van je naam en adres. De inzendingen zullen worden bekeken door een vakjury, die op 26 juni de winnaars bekend zal maken.
Winnaars ontvangen een nationale tuinbon ter waarde van 50 euro (eerste plaats), 30 euro (tweede plaats) of 20 euro (derde plaats).