Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gezocht: chauffeurs met eigen auto

De dienst Begeleiden en Rijden Segbroek van Voor Welzijn zoekt vrijwillige chauffeurs die tegen een onkostenvergoeding van 0,40 cent per km senioren rijden en begeleiden naar afspraken binnen of buiten Den Haag. De dienst is bedoeld voor senioren (60+) die minder mobiel zijn en niet meer zelfstandig kunnen reizen naar afspraken binnen of buiten Den Haag. Het gaat dan om ziekenhuisbezoek, de kapper, de opticien, een activiteit in de buurt of een bezoek aan partner of familie (bijvoorbeeld in het verpleeghuis). Vooral op de dinsdag en donderdag komt de organisatie chauffeurs te kort.

Een arm geven
De chauffeur biedt naast vervoer met de eigen auto ook begeleiding ter plekke: denk aan het geven van een arm, het naast iemand lopen, de weg vinden in het ziekenhuis, bij de ziekenhuisafspraak blijven of meehelpen tijdens het boodschappen doen. Chauffeurs kunnen bij de kennismaking voor het vrijwilligerswerk aangeven waar de mogelijkheden en wensen liggen. Inzet vanaf een dagdeel per week naar keuze is mogelijk. Als chauffeur is het belangrijk dat u beschikt over een eigen auto en een inzittendenverzekering, het leuk vindt om senioren te helpen en dat u geduldig, vriendelijk en klantgericht bent.

Interesse?
Heeft u interesse of wilt u meer weten, neem dan contact op met Sandra Menken: s.menken@voorwelzijn.nl of 06-51053441.