Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Verademing Plastic Ridders rapen zwerfafval op

Op 1 maart raapten bewoners uit het Regentessekwartier onder leiding van de Plastic Ridders vanaf 12 uur in wijkpark De Verademing zwerfafval op. Zondag 1 maart haalde de groep binnen een uurtje 40 kilo zwerfafval uit het park. Deze opruimactie is gelanceerd door Plastic Ridders Boaz en Isar, twee jongens, beiden 11 jaar. Zij zijn sinds de kerstvakantie zelf begonnen met het oprapen van zwerfafval, veelal plastic. Boaz en Isar: “Het was zo’n troep geworden in De Verademing”.

Elke eerste zondag van de maand
Vanaf 1 maart is een nieuwe traditie in ReVa ontstaan: zwerfval oprapen op de 1e zondag van de maand. Verzamelen om 12.00 uur bij boksschool Haagse Directe aan de Newtonstraat 8. Zelf een mok meenemen voor koffie of thee. Daarna krijgen de deelnemers een grijpstok en ander materiaal en gaat iedereen aan de slag om Plastic Ridders Boaz en Isar een uurtje te helpen. De Groene Regentes ondersteunt de actie. Voor deze actie van de Plastic Ridders steken veel vrijwilligers de handen uit de mouwen, onder het motto “We zitten niet te wachten op een handjevol mensen die perfectie nastreven in het leven. We hebben miljoenen mensen nodig die dit imperfect doen,” aldus een vaak aangehaalde en inspirerende uitspraak van Anne-Marie Bonneau.

3 mei en 7 juni
De volgende opruimacties staan gepland op zondag 3 mei en zondag 7 juni, op dezelfde tijd en locatie.
Foto: Michiel van Zuijlen