Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Boodschap van Annette de Graaf, stadsdeeldirecteur Segbroek

Beste bewoners van het Regentesse- en Valkenboskwartier,

Wat leven we in een vreemde tijd. Opeens gaan kinderen niet meer naar school, werken de meeste mensen gedwongen vanuit huis, kunnen we niet meer gezellig koffiedrinken op het Regentesseplein, is de bibliotheek gesloten en kunnen we geen familie of vrienden ontvangen. Het dagelijkse leven ziet er heel anders uit. Zelfs met boodschappen doen op de Weimarstraat, een goede wandeling door de buurt of een bezoek aan de speeltuin op de Verademing of Newtonplein: steeds moeten 1,5 meter afstand houden en daarmee lijkt niets meer eenvoudig. Ik merk het zelf ook. Op het stadsdeelkantoor bruist het altijd van de energie en is het een komen en gaan van mensen. Nu zit er een enkele collega. Maar privé raakt het mij ook zeer, even gezellig bij iemand op bezoek of samen sporten zit er nu even niet in.

Dan is ook nog de angst: de angst om besmet te raken of zeer ziek te worden door het Corona virus. Een aantal van jullie is ziek (geweest). Mocht u ziek zijn dan wensen we u voorspoedig beterschap. En voor eenieder die de ziekte en het daarbij komende verdriet van dichtbij moest meemaken; wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Gelukkig zijn er ook veel mooie momenten nog. En laten we daar vooral nu onze kracht uit halen. Het gewone leven gaat door. U kunt nog steeds een wandeling maken, het vuilnis wordt opgehaald, het gras in het park wordt gemaaid en de thuiszorg bezoekt diegene die dat nodig hebben.

U kunt gewoon uw grofvuil laten ophalen, de politie bewaakt net als anders de veiligheid in de wijk, jongerenwerkers spreken jongeren aan die samenscholen en de handhavers houden de boel goed in de gaten. Toen ik gisteren door de wijk fietste viel me op hoeveel er gebeurde: de ramenwasser was aan het werk, de winkels waren open, er wordt hard gewerkt in het energiekwartier, huizen worden verbouwd en ook de stratenmaker deed zijn werk.

Ook al is het overal wat meer stiller, Segbroek staat niet stil. We zijn er voor elkaar en we komen hier met elkaar door heen. Weet dat wij van het stadsdeel voor uw klaar staan. En onze collega’s van de politie ook. Blijf gezond en weet ons te vinden.

Met vriendelijke groet,

Annette de Graaf

Annette A. de Graaf
stadsdeeldirecteur Segbroek,
06 52 67 22 33
Annette.degraaf@denhaag.nl