Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

100 jaar Zwembad en Theater De Regentes

Jubileumviering met documentaire Omroep West op 25 april

Op 24 april 1920 werd de eerste steen gelegd van De Regentes aan de Haagse Weimarstraat, destijds de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa.
Deze maand stonden vele jubileumactiviteiten gepland om het 100-jarig bestaan van De (Nieuwe) Regentes te vieren. Door de maatregelen rondom het coronavirus wordt de jubileumviering echter uitgesteld naar een later moment. Maar onze verjaardag gaat niet ongemerkt voorbij.
De geschiedenis van 100 jaar De Regentes is in samenwerking met Omroep West vastgelegd in een documentaire, met interviews met betrokkenen door de jaren heen en uniek beeldmateriaal. Uitzending Omroep West: zaterdag 25 april 2020 17.00 uur.

Steun DNR
De komende weken en maanden zal duidelijk worden wanneer De Nieuwe Regentes haar deuren weer kan openen, en het jubileumprogramma alsnog kan plaatsvinden. Net als andere culturele instellingen, gaat DNR financieel een zeer zware periode tegemoet. We roepen iedereen die het theater een warm hart toedraagt op om ons juist nu te steunen, alle hulp is zeer welkom! Kijk voor mogelijkheden op www.denieuweregentes.nl.
DNR blijft komende tijd zichtbaar met kleinere activiteiten voor en door de buurt, online en op straat.

Jubileumprogramma 100 Jaar De Regentes (data worden later bekend gemaakt)
Documentaire over 100 jaar ‘De Regentes’ i.s.m. Omroep West, uitzending 25 & 26 april 2020 | Jubileumvoorstelling Zand en Veen 5 XL | Expositie 100 jaar zwembad en theater | Presentatie Jubileumboek Van Water Naar Theater| Reünie zwemmers, theatermakers en andere ‘Oud Bewoners’ | Educatieve virtuele ervaringsroute.

De Nieuwe Regentes, theater voor en door de buurt
Weimarstraat 63 | 2562 GR Den Haag | +31 (0)70 2119988