Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Pompernikkel: brood en eten

Op de Beeklaan 370 zit sinds kort bakkerij & restaurant Pompernikkel. Doordeweeks open voor ontbijt en lunch. In het weekend kun je er ook borrelen en dineren. Eigenaren Merel Bos en Daan Liu kennen elkaar van de kunstacademie. Zij deed mode, hij fotografie. Als bijbaan kookten ze jarenlang in restaurants. Merel: “De modewereld gaf me niet genoeg voldoening. Maar na een avond koken heb ik wél een voldaan gevoel. Met koken maak je mensen blij.” Een grote stap? “Nee hoor. We weten wat we kunnen en wat we lekker vinden.”

Puur maar toch spannend

Daan bakt zelf zuurdesembrood. Daar komt geen machine aan te pas: “Ons deeg heeft handen nodig om het te begeleiden tot het eindproduct.” Ook andere dingen maken ze zelf: “We hebben verse kaas, en een superlekkere jam van bloedsinaasappel. Dat kost meer tijd, maar het is ook een stuk lekkerder.”
“Goed eten kan heel simpel zijn”, zegt Merel, “als je een lekkere boterham hebt, hele goeie kaas en een goed gekookt eitje heb je al een supermooi ontbijt.” Op donderdag, vrijdag en zaterdag serveren ze drie menu’s: vlees, vis en vegetarisch. Al het eten is lokaal en ze koken met de seizoenen. “We willen de smaken puur houden, maar toch spannend. Bijvoorbeeld met gerookte groente.”

Charme

Het pand aan de Beeklaan was liefde op het eerste gezicht. Daan: “Het was een bouwput. Maar wel een met charme. We zagen meteen dat dit mooi kon worden.” Ze hebben het omgetoverd tot een open, frisse ruimte. De inrichting deden ze zelf: tafeltjes, bar: alles is zelfgemaakt. “We hopen dat mensen uit de buurt zich hier thuis voelen. Dat dit een plek wordt waar ze een kop koffie komen drinken of een spelletje komen doen.”