Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Plastic Ridders rapen zwerfafval in park De Verademing op

Op zondag 1 maart 2020 gaan bewoners uit het Regentessekwartier onder leiding van de Plastic Ridders vanaf 12 uur in park De Verademing zwerfafval rapen. Deze actie is gelanceerd door de Plastic Ridders Boaz en Isar, twee jongens van 11 jaar. Zij zijn er sinds de kerstvakantie zelf begonnen met het oprapen van zwerfafval, veel plastic. Zij vonden dat het zo’n troep in De Verademing was geworden.

Vanaf 1 maart zal een nieuwe traditie in Den Haag ontstaan: zwerfval oprapen op de 1e zondag van de maand. Verzamelen om 12:00 uur bij de boksschool Haagse Directe, Newtonstraat 8, Den Haag. Met een bakje koffie of thee, wel zélf een mok meenemen! Daarna worden er grijpstokken en ander materiaal uitgedeeld en gaan we onze Plastic Ridders Boaz en Isar een uurtje helpen.

Deze actie wordt van harte ondersteund door De Groene Regentes. Dit is een bewonersorganisatie om de wijk Regentesse-Valkenboskwartier groener en duurzamer te maken. Met vrijwilligers uit de wijk initiëren wij allerlei projecten op het gebied van energiebesparing en –opwekking, duurzaam vervoer en meer groen in de wijk. Voor deze Plastic Ridders actie steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen, regelen materialen en verzorgen koffie en thee. Ons motto is: “We zitten niet te wachten op een handjevol mensen die perfectie nastreven in het leven. We hebben miljoenen mensen nodig die dit imperfect doen”, een inspirerende uitspraak van Anne-Marie Bonneau.

De volgende acties tot aan de zomervakantie vinden plaats op de zondagen 5 april, 3 mei en 7 juni, op dezelfde eerdergenoemde tijd en locatie.