Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

KLEURkerk

Het pand van de KLEURkerk aan de Copernicuslaan 4A, te herkennen aan de boekenkistjes en de kleding buiten, is sinds november behoorlijk uitgebreid. (Buurt)pastor Marcel van Dam: “Hier op de hoek van de Fahrenheitstraat zat eerst een rotizaak en die ruimte hebben we erbij kunnen huren. We zijn nu in het trotse bezit van ongeveer 200 m2. De nieuwe ruimte gebruiken we onder andere als horeca-gedeelte en daar serveren we onze dagelijkse KLEUR-hap.”

Leven van het geven

“We zijn nu zo’n vier jaar bezig in ReVa met onze KLEURkerk en nog steeds worden we elke dag verrast door de giften en de steun vanuit de buurt. We leven van het geven. Honderd buurtbewoners storten een jaar lang bijvoorbeeld elke maand 10,00. Nieuwe tientjesleden zijn van harte welkom. Wij hebben binnen de wijk een dienende functie en aan de andere kant leven we letterlijk van de wijk. Zelf heb ik nog nooit zoveel financiële onzekerheid gekend als de afgelopen vier jaar.
Wij hebben als KLEURkerk geen stabiele geldstromen. We willen dat zakelijke ook niet, want het leidt af van waar we voor staan: ontmoeten, elkaar inspireren, samen het leven zin geven, luisteren naar elkaars verhalen, stilstaan bij jezelf en je verbonden voelen met elkaar. En ja, aan de andere kant moeten we ook elke maand de huur betalen, gas en licht… Maar we zijn er nog steeds en we zien de toekomst hoopvol in.”

Verbindende speler

Inmiddels is de KLEURkerk binnen ReVa ontegenzeglijk een verbindende speler. KLEURkerk werkt – graag- samen met WijWeimar, met De Nieuwe Regentes, ondernemers in de wijk, het voormalig Circus, Schroeder aan de Weimarstraat, met de Stichting Kaabassi groenteboeren, met Emmaus, Inspirituals en met de Vierde Wereld. Geleidelijk aan zijn ze ook een dagbestedingsplek aan het worden. “Vanwege onze visie en vanwege onze enthousiaste vrijwilligers merken we dat we de wijk een interessante partij zijn.”

Van verhuisservice tot klooster

KLEURkerk werkt binnen en buiten het pand. “Hierbinnen hebben we op maandag en dinsdag tussen 13.00 en 17.00 uur inloop met gratis koffie, thee of koek. We hebben ons winkeltje KLEURiosa met kleding, boeken en huisaccessoires. Buurtbewoners kunnen gratis kleding afhalen of voor een bescheiden bedrag kwaliteitskleding kopen. Hier is ook de ruimte voor onze KLEURbios. Op zaterdagen hebben we vanaf 13.00 uur inloop met gratis cappuccino, thee en koek.
Op zondagen hebben we onze vieringen waar spiritualiteit centraal staat. We verzorgen gratis zingevingscursussen en gespreksavonden. Buurtbewoners die dat nodig hebben, kunnen onze hulp inroepen bij tuinklussen, buurthulp of verhuisopdrachten.”

KLEUR-hap

Sinds drie maanden serveert de KLEURkerk dagelijks een KLEUR-hap, voor het bescheiden bedrag van 5,50. “Maar het geld mag geen belemmering zijn om elkaar te ontmoeten.” Een groep van 30 vrijwilligers is bereid te helpen in de keuken: buurtbewoners helpen actief mee en brengen soms ingrediënten. Een van de vrijwilligers is een Perzische kokkin. “Op zaterdagen hebben we de buurthap, een buurtmaaltijd. Vooraf reserveren, en bij acht personen krijgen de gasten een ‘Mighty Murphy’ een alcoholvrij gemberbierdrankje gratis.”

Je kunt je via KLEURkerk@gmail.com aanmelden voor de buurtmaaltijd, voor de Nieuwsbrief en op de KLEURSCHEURkalender vind je het overzicht van de verschillende activiteiten. – www.KLEURdenhaag.nl