Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Interessant idee over groene verbinding tussen markt en zee

Botsingskansen tussen Haagse Markt en Zee – De route tussen Haagse Markt en zee heeft een enorme potentie verschillende bevolkingsgroepen te verbinden. Meer mogelijkheden voor ontmoeting zijn hard nodig nu de ruimtelijke segregatie in Den Haag toeneemt.

Het onderzoeksteam van Platform STAD, met Ivan Nio (NIO Stedelijk Onderzoek en Advies), Edwin Sandthagens (Buro Sant en Co), Esther Geradts (Programmamaker bij RAP en SOZA) en Harmen van de Wal (Krill-o.r.c.a.), stelt voor deze route te veranderen van een kruip-door-sluip-door olifantenpaadje, in een aantrekkelijke groene promenade met een regenboog aan ervaringen.

Mensen worden verleid onbekende plekken te verkennen. Een complexe opgave, maar zo komen verschillende groepen mensen wel meer met elkaar in aanraking – de botsingskansen nemen toe. Lees hier het hele artikel van Platform Stad.