Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Groene initiatieven in 2020

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ontvouwden WijWeimar en De Groene Regentes een groot aantal plannen op groen, duurzaam en sociaal gebied. Natuurlijk doen beide clubs veel meer. Een uitnodiging aan wijkbewoners om mee te doen!

Plasticridders

Boaz en Izar, twee scholieren die aan de rand van park De Verademing wonen, zijn met de vader van Izar begonnen met een uitgebreid rondje plastic rapen langs de randen van het park, 10 kilo plastic in één keer. Zij willen ermee doorgaan en De Groene Regentes gaat meedoen. Een keer in de maand op zondagmiddag met z’n allen een rondje “plastic-ridder” spelen. Hou de Facebookpagina van De Groene Regentes in de gaten: die houdt je op de hoogte van de volgende ‘plasticridderen’.

Vijf WijWeimar-wandelingen in mei

WijWeimar organiseert in de maand mei (en wie weet, later nog eens) wandeltochten door de wijk. In de planning staan nu: Wandeling langs de tegelweetjes met Myrthe Cools, een Eetwandeling door de wijk langs de eetbare planten met Edwin de Bosbaas, een Historische wandeling met de WijWeimar-archiefploeg, een Culturele wandeling met Aad van Schie en de wandeling ‘Anders kijken naar de wijk’ met ‘wandelen met Maup’.
Wil je meewandelen? Even een mailtje naar info@wijweimar.nl.

Verticale zonnepanelen

In het kader van de Energy Challenge van de gemeente gaat De Groene Regentes dit jaar aan de slag met verticaal opgehangen zonnepanelen. De Groene Regentes begint langs de kade van het Verversingskanaal ter hoogte van de Elektriciteitsfabriek. De bedoeling van het project is om lokale energie-opwek zichtbaar te maken op aansprekende objecten. Interesse om deel te nemen? Even een mailtje naar Wim Schutten. – wim@schutten.net

BIT ReVa

De leden van het Buurt Interventie Team (BIT) willen de oren en de ogen van de wijk zijn, zij patrouilleren door de wijk in nauwe samenwerking met de wijkpolitie. Wilt u eens kijken of het iets voor u is? Meldt u op bitreva15@gmail.com of bel voor meer informatie Ria 06-19626333.

… en meer

Voor verdere informatie, eigen plannen, nieuwe voornemens, vragen en tips ga langs in het WijWeimar-pand. Neem meteen een jaarkalender mee, met elke maand een goede duurzame tip en zelfs wat zonnebloemzaad om dit voorjaar de buurt mee op te fleuren.

Welkom in WijWeimar

Voor de Groene Regentes iedere donderdagmiddag; voor WijWeimar elke eerste maandag van de maand van 18-20 uur en elke derde zaterdag van 14-16 uur: of neem contact op via www.groeneregentes.nl of www.wijweimar.nl