Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wonen in de Marriottestraat

Jerry Haket (61) woont al ruim 12 jaar in een ruim benedenhuis op de hoek van de Marriottestraat en de Valkenboslaan. De Marriottestraat is een beetje een vergeten straat, waar je bij wijze van spreken alleen komt als je er woont of op bezoek gaat. In de huiskamer een opvallende gitaarhoek en een aantal grote houten beelden, beelden die je vanaf de Valkenboslaan voor het raam kunt ziet staan.

Dienst Stadsontwikkeling

Jerry groeide op aan de Laan van Meerdervoort in de Bomenbuurt, maar zat op de basisschool in de Weimarstraat. Na het Aloysiuscollege ging hij naar de HTS en studeerde Sociale Geografie. Daarna aan de slag bij Dienst Stadsontwikkeling, waar hij nauw betrokken was bij het opstellen van het eerste Bestemmingsplan voor de wijk Regentesse/ Valkenboskwartier Noord en Zuid Een collega van hem ontwierp de ‘beruchte’ demonstratiefietsroute die onder meer door de Weimarstraat liep. Dat was toen echt een goed alternatief plan voor de fietsers, omdat de Laan van Meerdervoort en de Loosduinsekade voor fietsers levensgevaarlijke routes waren. Jerry verkast als stedenbouwkundige later naar Nootdorp, waar hij aan het ontwerp van de Vinexwijk Ypenburg werkt. Daarna werkt hij bij de gemeenten Almere, Rotterdam en Oud-Beijerland. Zijn geliefde hobby’s worden popmuziek spelen onder meer in de band ‘Banned’ en het maken van beelden. Hij volgde ook ooit een opleiding bij de Vrije Academie. De rijzige, markante houten beelden maakt hij van gevonden hout, wat goed te zien is aan roestvlekken in het hout en aan de kleurverschillen.

Kwaliteit van wonen in de Mariottestraat

Mariotte was een Frans natuurkundige en bioloog, die zich naast de bewijsvoering van de Wet van Boyle ook bezig hield met ‘de blinde vlek’ in het oog. Wel een goede naam voor een straat, waar wel het een en ander mis is. Jerry heeft in zijn woning last van lekkages en geluidsoverlast. Veel huizen in de straat worden bevolkt door kamerbewoners. Er zijn veel gesplitste woningen en er is sprake van een grote doorstroming. Het gebrek aan parkeerruimte is voor hem ook een persoonlijk probleem vanwege zijn beperkte mobiliteit. Het huis is ruim en licht, maar soms overweegt hij wel eens om er te vertrekken.
Halverwege de straat is er het Madame Curieplein met aardige nieuwbouw en met parkeren onder dat plein. “Misschien had er toch meer gesaneerd moeten worden in deze buurt”, verzucht Jerry. “Dat had een minder kwetsbare woonomgeving opgeleverd wellicht.”

Alert

In de Mariottestraat staan meerdere ‘alert’ borden met een getuigen-oproep vanwege een poging tot brandstichting in oktober. In de straat en de wijk bestaat blijkbaar risico van autobranden. Wellicht vanwege het gebrek aan parkeerplaatsen in deze overvol bewoonde straat.